SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Julblommor

Publicerad 2014-12-04 19:31:51 i Inredning,

Även i år blir det jul! Jag var entusiastisk och planterade mina julblommor ganska tidigt så de har redan stått i full blom, ganska lägligt till första advent men sen var det över. Så jag ska nog köpa nytt och låta dessa vissna ner i något hörn, och sen ska de planteras ut i trädgården.
Dessa hyacinter valde att dra iväg på höjden och har hängt lite överallt sedan blomningen. Men de doftar heeelt underbart!

Och här har julgardiner kommit på plats istället. Den rosa amaryllisen är överblommad och ska nog bytas mot en juligt röd. Men den där rosa färgbomben har lyst upp november på ett underbart sätt, rekommenderas verkligen att sätta någon fin amaryills lite extra tidigt. Det är väl ändå i november man behöver den största kicken?
Just nu vill jag mest åka hem och pyssla i torpet. Få upp lister och sen fortsätta med innerväggarna i hall och trapp. Kanske börja röja lite i vardagsrummet och påbörja där inne. Har kikat runt på tapeter och nyförälskat mig i Duros Gammelsvenska. Efter gårdagens julbord på ett gammalt värmländskt gästgiveri med underbara tapeter i olika färger och mönster i varje rum fick jag en riktig inspirationskick. Möjligheten att leka med färger och mönster i gamla hus är mycket roligare än i moderna hus!

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela