SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Att anlägga en äng - förberedelser

Publicerad 2014-05-07 17:32:09 i Trädgård,

Det är ungefär dödsstilla på renoveringsfronten nu, men ha förtröstan! Snart ska det säkerligen både spikas och målas och sväras. 
 
Tills dess har jag införskaffat massor med frö från ängsblommor och jag tänker mig att i morgon är en ypperlig dag att så. Det har regnat lite och ska regna lite till, sen ska det bli varmt. Sen hoppas jag det inte blir någon slags långdragen torka för mig veterligen har inte pumpen till brunnen kommit än så jag kan inte vattna... Men jag ser fram emot att se ängen växa till sig! Det lär ju bli lite blomning redan i år från annuellerna men nästa år blir det riktigt spännande att se vad som har tagit sig. :) En del av ytan har jag inte rensat från rötter och kvarvarande växtdelar. Där är det väg att bli en lupinskog just nu. Envisa jäklar! Deras rötter har harvats och legat på ytan under den torra och soliga sensommaren/hösten, och hela vintern (som förvisso var mild). Men så fort våren kom intågande kunde man se spirande växtdelar på rötterna. Funderar på att slänga ner en massa solrosfrön där också, så kan det få bli en blommande skog på riktigt tills det är dags att göra potatisland av det hela.
 
Och! Snart slår första tulpanen ut. Mina tulpaner. Mina allium är också på väg, de där kvicklökarna jag satte i rabatten. Jag tror inte någon sommarmalva har grott ännu, hoppas verkligen de tog sig..! Sen kom jag på att jag även flyttade en rosenvial till rabatten från trädgårdslandet, där den höll på att kvävas under ogräs och vinbärsbuskar. Har just nu ingen aning om vad som är på väg i rabatten, förutom kirskål... i massor. 
Förutom blandade ängsfröer toppar jag med stor blåklocka, spånadslin, blåklintsmix, stora prästkragar, röllika "Cerise queen" och kornvallmo!

Studiebesök: Värmland

Publicerad 2014-05-03 12:00:53 i Naturkärlek,

En vecka i Karlstad i några få bilder. Först ut; Bergs Klätt utanför Arvika. Naturreservat med fantastiska vyer, mycket vatten och många fornlämningar. 
I veckan fick stadsparken i Karlstad bjuda på lite blomsterprakt, och till min stora förtjusning blommade magnolian. I mängder. 
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela