SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Stormande renoveringsinspo

Publicerad 2015-01-02 16:27:04 i Inredning, Renovering,

Tillsammans med stormen Svea har nyfunnen inspiration blåst in i mitt liv. Jag tittar på tapeter och rosor och taklistklossar och handfat och och och...
 
När jag tittar på andras torpträdgårdar blir jag alldeles varm i hjärtat. Det är i sanning något alldeles särskilt med att stå där i trädgården en fin försommardag. När vårblommorna fortfarande blommar och trädens grönska börjat spira. När fåglarna sjunger som mest och sommarsäsongen fortfarande är nygrön, förväntansfull och alldeles lagom varm. Sen kommer den ljuvliga sommaren då värmen mot söderväggen nästan är övermäktig, sommarblommorna tävlar i prakt och vårdträdet skänker svalkande skugga.
På tapetfronten kärade jag ner mig i en kreation från Boråstapeter (inte så ovanligt!). Jag har fått ny inspiration till trapphuset och har nu fler idéer på lut. 
Dels kan jag ha pärlspont upp till tak och släta vita gipsskivor i taket.
Eller pärlspont både till väggar och tak, men då kanske måla väggarna i en dämpad, svag färg. Vitt och vitt i samma material känns väldigt... vitt.
Eller bröstpanel med vit pärlspont på väggen, en fin tapet på resten och pärlspont eller gipsskivor till tak.
 
Anledningen till gipsskivor i taket är helt enkelt de oändliga vinklarna. Även med fejkspont på färdiga skivor känns det som att resultatet kanske inte blir jättesnyggt. Dock funderar jag på att ha fejkspont på väggarna då taket i sovrummet ganska snabbt fyllde kvoten för hur mycket spont jag orkar spika upp i mitt liv...
 
Tapeten jag funnit och funderar på till farstun, och nu kanske även trappen, är denna:
Boråstapeter Graceful Living nr 6609.
 

Retrokök

Publicerad 2015-01-01 22:39:50 i Allmänt,

Så var julen över, ett nytt år är här och det är dags att komma vidare med renoveringen. Över jul spikade vi upp några lister i sovrummet men de omöjliga vinklarna fick oss att avbryta och istället ska vi köpa klossar till hörnen. 
 
Nu går tapetfunderingarna varma och det börjar bli dags att sätta ner foten! Under våren kommer renoveringen att snabbt närma sig köket vilket innebär att beslut måste fattas.
 
Med tiden och genom lite diskussioner har jag kommit att tycka om köket allt mer. Funderingarna är dock många. Ska det behålla sin nuvarande starka, gula färg? Från början ville jag ha ett vitt lantligt kök och tänkte därmed måla om till vitt och "dölja" retroköket i en mer lantlig skepnad. Men den där retrostilen kan ändå vara rätt fin och i rätt format gifter den sig fint med den romantiska, äldre stil jag vill ha. Pasteller, fina motiv, bulligt kylskåp i retrostil... Det kan bli rätt fint ändå!
 
Tillsammans med en tapet som denna så kan ett lindblomsgrönt kök bli väldigt fint och lite mer lugnt. Äkta retrostil är skrikigt, starkt, grafiskt. Det är inte min kopp te.
 Som en liten påminnelse ser alltså köket ut såhär idag:
 
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela