SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Uppdatering av Hjärtetorpet

Publicerad 2015-06-29 22:37:00 i Allmänt,

 Trädgårdssäsong!
 
Jag vill påta i trädgården. Få jord under naglarna. Get down and dirty.
Just nu är jag en balkongodlare som längtar efter min gröna oas. Igår fick plantorna nya inkvarteringar och det går ganska bra för odlingen. Det finns blommor på såväl chili som djungelgurka och kanske kan det bli en riklig chiliskörd! Jag fick även några små tomatplantor och en paprikaplanta av mamma nyligen, det återstår att se om de hinner växa upp till något vettigt.
 
Men helst planerar jag för min kommande praktrabatt, platsen där vi med våld tog bort den övervuxna kornellen. Det är en rätt så stor yta, troligen runt 15 kvm baserat på presenningarna som täcker den nu. Där vill jag göra fint men villrådigheten är stor! Den gamla kornellen tillsammans med sälg, aspar, björkar, vildapel och kanske något mer utgör en fond i bakgrunden. Sedan kan jag leka fritt med höjder, färger och former. Höga utropstecken bredvid buskiga bollar. Brokiga blad tillsammans med djupaste grönt, och såklart starka blommor sådär i bästa solläget.
 
Ärligt talat går det faktiska planerandet ganska dåligt, men jag är bra på stora och abstrakta visioner. Jag vet vilka växter jag gillar. Sen hur man gör bäst har jag ingen aning om. Det löser sig! Annars gör jag som Cindy och bara... chillar lite.
 
Annars just nu så är det såvitt jag vet ett stort hål i marken bakom huset. Utbyggnaden är på gång! Det grävs och ska bli en grund, sedan ska det smällas upp reglar och något slags provosoriskt tak innan säsongen är slut. Efter det kan vi jobba i godan ro under taket med fortsättningen. Snart semesterdags och det är en diger lista med saker jag skulle vilja göra då! Det kanske blir skönt att komma tillbaka till jobbet sen så man får vila lite... :)
 
Cheers!
 
 
 psssst... kolla in min fina, fina födelsedagspresent! Välkommen till familjen Aroma och må du bringa många solsöta äpplen.
 
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela