SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Vitt vitt vitt

Publicerad 2016-07-30 20:28:19 i Renovering,

Mycket hinner man med på semestern! Idag blev vardagsrummet klart för tapetsering. Det är nu spacklat, slipat, grundmålat, murstocken är målad, fönsternischer är på plats och målade en gång, fönsterfoder är på plats invändigt och även utvändigt på två av tre fönster och taket är målat. Det är så obeskrivligt fint där inne nu. Det lyser av vitt, rent och fräscht och kanske framförallt, allting är rakt och fint.
 
Jag kommenterade idag att nu kan vi ju avsluta det här rummet, det är vitt vitt vitt och det är väl så det ska vara nu för tiden. :) Men nej, detta kommer inte vara en dröm i vitt. En lantlig dröm i vitt är i mina ögon endast en modern inredningsstil med starka nordiska rötter. Den riktiga lantstilen kan dra åt allmoge eller herrgård, men den var aldrig vit. Den var mönstrad, murrig, färgad och ombonad. Här är ett smakprov på tapeterna som kommer att användas i huset...
Fönster före foder och med omålade nischer:
Sista fönstret är kvar och har inte fått målade nischer än men annars är alla fönster klara!
Murstocken före målning, lite kladd från takmålningen visar hur sotig den var.
Nu är den rummets stolthet igen!
Nu är det bara att ta tag i tapetseringen, ser verkligen fram emot detta! Detta rum kommer nog bli husets juvel, ett riktigt paradrum. Tapeten kommer vara omfamnande men ändå ljus, gammaldags men inte till överdrift. Jag tror det kommer bli alldeles ljuvligt.

18/7

Publicerad 2016-07-18 10:00:03 i Allmänt,

Det rullar på! 
 
Vardagsrummet är en dörröppning mindre, rummet är näääästan helt färdigspacklat, brädor till fönstren målas vita och fönstren tätas och får foder. 
Samma hörn en dag senare... 
En av mina favoritutsikter från huset, med vy mot oxär, syren och den enorma lönnen. 
 
Projekt Perennrabatt går också framåt med ogräsrensning och snart även plantering av lite nya växter. Funkian Devon Green, alunroten Obsidian, rudbeckian Magnus och klematisen Romantica gör snart mina rosor sällskap.
 
 
 

Trädgården i juli

Publicerad 2016-07-11 17:44:00 i Trädgård,

Sommsarsäsongen 2016 år här!
 
Vi har officiellt inlett ett mer aktivt skede i renoveringen då tanken är att vi ska flytta in där så snart det är färdigställt. Och eh, ja... det är ju en bit kvar tills dess. Positivt är ju att bloggen nog kommer uppdateras lite mer frekvent nu. :)
 
Igår klipptes gräsmattan och en allmän trädgårdsinspektion ägde rum Såhär års är det inte mycket spännande att rapportera. Det främsta som blommar är fingerborgsblommorna. Nu när den vildvuxna slänten är slagen vajar de högt över allt annat. I slänten växer bara lila men uppe vid min rosrabatt har den vita jag fick förra året frösått sig och blommar på flera håll. Med klippt slänt kom alla träd fram, liksom ruggar med blommande praktlysing och snart blommande riddarsporrar.
Slänten före slagning:
Efter slagning och klippning:
En vacker dag blir den nog lika grön som resten! Såhär två dagar senare är den redan lite mer grön än brun.

 
 
 

Steg 1

Publicerad 2016-07-11 17:44:00 i Allmänt,

Själva renoveringen har idag tagit fart. Först en vända till sortergården med skräp - det kommer krävas några vändor till insåg jag ganska snabbt. Renovering = massor med skräp!!
 
Sen köptes fina hörnklossar till taklisterna i sovrummet. Det är ju nästan bara listerna kvar! Vid dörren och kaminen är det klurigt, annars sitter golvlister i hela rummet redan. Jag målade ju om murstocken och den inbyggda hyllan men det ser lite ofräscht ut. Kanske behöver göras om.
 
För att känna att det faktiskt går att bo här någon gång, och för att rädda fönstren från bestående fläckar från flugor, har operation Städning inletts förra gången jag var här. Då städades verandan och trappan, och två fönster och ytterdörr tvättades av. Idag tvättades sovrumsfönstret och rummet sopades rent och vädrades. Fortfarande kär i tapeten!
I morgon ska det spikas lister och jag ska nog betsa takbjälkarna så de blir mörka och jämnfärgade.
Idag har vi även målat fönsterfoder till utsidan av fönstren. De saknar ju fortfarande detta och eftersom det inte är helt tätt kryper det in en himla massa insekter. Därav det stora städbehovet. Kanske hinner vi även få upp dessa brädor i morgon, eller så ska de målas en gång till innan de åker upp.
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela