SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Våren -15

Publicerad 2015-05-14 18:21:04 i Renovering, Trädgård,

Jag fick visst en kommentar om att jag är för dålig på att blogga och det kan jag hålla med om. Så här kommer lite bättring!
 
Vi börjar med en vinterutsikt som jag hoppas jag får vakna upp till i år.
Och för att få lite värme i huset har vi testat gamle spisen. Den funkar prima! Har inte lagat mat på den men det är lätt att få upp en enorm värme som skulle kunna koka en kastrull vatten. Eller baka bröd i ugnen. Mysfaktor: oändlig.

1. Isolering och nya innerväggar är klart i trapp och hall på ovanvåningen! Jag tror, TROR, att jag bestämt mig för en tapet med gammaldags stil (men om jag visar den här så kommer jag säkert att ändra mig). Och så ska det vara bröstad pärlspont. Uj, så fint det kommer att bli!
 
2. Vi håller på att regla upp nya innerväggar i vardagsrummet för att allt ska bli rakt. Väggarna isoleras och får byggplast och det är en sådan enorm skillnad nu när man kommer in i rummet, trots att det bara sitter byggskivor på väggarna. Det ser så fräscht, rakt och ordentligt ut så det känns alldeles ombonat trots att det är byggkaos.
3. Golvet som lutar i vardagsrum och kök håller på att rätas upp, bräda för bräda... Redan stor skillnad i vardagsrummet som nu är någon centimenter högre än köket.

4. Nästa steg är a) tapetsering av vardagsrum och måla taket, b) riva ut skafferiet i köket, c) börja på utbygget med grävning och såklart, fastställande av ritningen.
 
I trädgården händer också grejer! En enorm kornell har vi tagit ner då den bara äter sig in i gräsmattan. Den har en gång i tiden vält och grenarna har slagit rot, så det var inte mycket att göra mer än att ta ner nästan allt. Nu är ytan harvad med traktor och det återstår lite grenar att rensa bort. Vissa bitar i bortre änden mot skogen till får stå kvar och kommer nog bli buskigt och fint med lite tid. Tänkte täcka med presenning hela säsongen så ogräsen inte vandrar in och sen kanske det får bli en vild rabatt med vårlökar (påskliljor, kungsängsliljor, hyacinter etc) och ängsblommor. Kan ju lika väl passa på när det är uppgrävt istället för att så igen med gräs.
Okej, kanske får så igen en del... 10x5 m är ganska stort!
Jag råkade ju flytta några pioner och sen inte gräva ner dem igen för två år sedan... Så jag blev jätteglad nu när jag hittade nya skott på den plats jag grävde upp dem! Säkert sex, sju skott som är på väg. Ännu gladare blev jag idag när jag hittade nya skott även där jag la plantorna och glömde bort dem! Kollade nyligen om jag kanske kunde gräva ner dem i år men det verkade ganska lönlöst. Tur att jag inte petade mer i jordhögarna för det är ett stort gäng på gång nu!
I morgon ska jag:
1. Klippa gräset (och utrota kirskål!!! i den mån det är möjligt...). Köra åkgräsklippare = skoj. :D
2. Köpa kantplast till en rabatt som jag kantskar idag och UTROTA KIRSKÅL i min RABATT samt presenning till jordytan
3. Köpa lite fina glas och porslin till torpet, om det är fint i verklighten och inte bara på bild
4. Njuta av våren på en av mina favoritplatser i grannskapet näst efter ovanstående smultronställe, nämligen en underbar bokskog med utsikt över herrgård och hela stan. Underbara vår!
 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela