SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Bildfrossa!

Publicerad 2016-11-29 21:21:07 i Renovering,

Här kommer lite bilder från senaste tiden i huset.
 
Lister och hörnklossar i sovrummet. Så fint! Och så farmors gamla stol. 
Före rivning av skafferi i köket.
Efter rivning av skafferi i köket. Nu är det helt rivet. Det fina timret har vi en idé för, återkommer när det är färdigt...
I skafferiet hittade vi lager med tapeter som var väldigt intressanta! Jag skickade en bild på tapeten med liljan till Sandbergs. De återkom snabbt och berättade att det är en jugendtapet som troligtvis är 100 år gammal. Häftigt! Var kommer den ifrån? Varför satt den på insidan av skafferiet, direkt på timmerväggen? Den tycks bara ha använts för att hålla spånet på plats. Kommer den från ett annat hus kanske? 
 

Renoveringsframsteg

Publicerad 2016-11-29 11:28:00 i Renovering,

Renoveringen går för högvarv just nu. Det uppdateras inte mycket på bloggen men det känns som en ganska normal företeelse när annat måste gå före.

Vardagsrummet är snudd på klart. Två lister måste göras om, det var svårt att få till en bra lösning vid öppna spisen. Men det fixar vi till helgen. Sen ska golvet dammsugas och såpas rent.

I köket har vi rivit de gamla skafferierna och ska i veckan såga upp en ny dörr genom timmerväggen som ska leda till tillbygget. Spännande! Rivningen gjorde att köket nu upplevs som enormt stort. Vi har ritat det framtida köket i Ikeas Kitchenplanner och det kommer bli SÅ bra. Vi får dock leva med 50-tals köket (som är helt okej) och totalt renoveringskaos ett tag, detta fixar vi först nästa år. Vi har även städat ur köket. Så snart dörren är uppsågad kan vi finstäda och flytta ut farmors porslin ur skåpen och göra plats för vårt egna. Samt ställa in gamla tillfälliga vitvaror. Vi passade på att beställa kylen vi vill ha på Black Fridayrean, den kommer i januari och får stå i sin låda tills köket är på plats.

Sovrummet saknar lite lister som ska komma upp i helgen. Det saknar också tapet över dörren, och själva dörren ska målas. Den ska nog också få tavellister så den blir en spegeldörr, men det kanske är ett framtida bekymmer. Sen kan även detta golv dammsugas och städas!

I tillbygget höll det på att komma upp isolering på ovanvåningen när jag åkte därifrån i söndags. Det är full rulle med rörmokare och elektriker. De drar in element och rör och ordnar med el. I veckan ska värmegolvet läggas och kanske även flytspacklas! Det händer SÅ mycket och det är så himla kul!

Fullkomligt älskar tapeterna i sovrum och vardagsrum och här kommer favoriterna till övriga rum. Flera av dem baseras på historiska tryck eller är inspirerade av en tidsålder.

Kök (Boråstapeter Trellis Leaves fast i ljusgrönt, dock finns ingen miljöbild med den färgen).

Entré/trapphus (Boråstapeter Dellen)

Groventré/hall. Har två favoriter här. Sandbergs Penelope eller Sandbergs Vera. Båda i ljusgrönt. Tänker här att en murrig tapet som inte har vit botten blir bäst, då det kanske finns risk för stänk.

Bilder från huset kommer i ett eget inlägg.

 

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela