SandNord

Torprenovering, djur, natur och trädgårdsarbete med en stor släng av nörderi

Den fortsatta kampen mot oredan

Publicerad 2013-11-06 19:31:00 i Renovering,

Finns det något bättre än märkbart synliga framsteg?
 
Idag har vi röjt hallen på ovanvåningen, samt ett av sovrummen. Vilken fantastiskt känsla! Helt plötsligt känns det som om man faktiskt kan bo där. Det luktar inte lika instängt och gammalt längre, dammet försvinner successivt och röken från gårdagens eldning hänger kvar i luften. Det känns rent. På sina ställen.
 
Hallen var ett kaos av flyttkartonger och lite skräp. Till vänster (utanför bild) är det alltså ett kartongberg. Alla väggar från golv till tak behövde dammsugas och vattnet från golvmoppen blev svart...

Förvandlingen, plus den vackra kistan. Tyvärr inte från samma vinkel, men bilden från trappen är ju ganska värdelös på att visa hur hallen faktiskt ser ut. Den är dock den enda jag har (från tidigare i somras).
Bonusbild på taket. Det är väldigt lågt i tak och utifrån ser det ut som ett litet torn, eller ett halvt torn. Mycket originellt! Här finns det heller ingen isolering i väggarna, så där ska det grejas inom en snar framtid. Innerväggarna är nånting väldigt tunt, jag är tyvärr inte så bra på facktermer inom detta område... Men de ger känslan av att isolera och tåla ungefär ingenting. Förhoppningsvis kan vi bara ta bort innerväggarna, lägga till isolering och sätta upp nya innerväggar. Det verkar ytterst ihåligt mellan väggarna.
Förutom detta så har vi alltså rensat färdigt i ett av sovrummen! Sorgligt nog har det ju varit inbrott i huset tidigare, och då bestämde sig tjuvarna för att leta igenom ALLT i detta rum. Brev, papper, skräp, tyg och allt möjligt annat låg utspritt över hela golvet. Det gjordes en lite ansträngning att reda upp det hela där och då, och i söndags påbörjades det riktiga röjarbetet i rummet. Då såg det ut såhär efteråt:
Nu är allt i rummet sorterat och genomgånget. Möblerna står i andra rummet, det är dammsuget men ej våttorkat. Även här behövdes allt från golv till tak dammsugas. Jag måste verkligen säga att rummet blev så himla stort när allt skräp försvann! Bland gömmorna fanns det otaliga gamla medicinburkar i glas, nästan otaligt många gamla Biblar med slitna ryggar (dessa ses på hög på bordet framför fönstret), enormt mycket sybehör och tyg, en till vacker kista och mycket annat... Det enda som står kvar i rummet är soffan och sängen (sängkläderna åkte däremot ut direkt).
 Som belöning för hårt arbete blir det sockerbulle med vaniljkräm från kondiset ikväll! Alla andra skulle ha Gustav Adolfbakelse, vilka tog slut precis när vi var där. Själv hade jag ingen aning om det och vet inte ens hur en sån bakelse ser ut, tur vi slapp bli besvikna... :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på 26 år som renoverar ett gammalt torp i skogen, arbetar som biolog och nördar kring det mesta som rör djur och natur. Min trädgård ska bli en fjärilsrestaurang och mitt hem ska bli en lantlig dröm.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela